Seznam alergenů

Seznam alergenů, které mohou být obsaženy v jídle. Pokud nejsou uvedeny přímo u jídla v jídelním lístku, tak jejich seznam dostanete na vyžádání u obsluhy.

1

Lepek (pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich odrůdy)

Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich, kromě:
a) glukózových sirupů na bázi pšenice, včetně dextrózy (1)
b) maltodextrinů na bázi pšenice (1)
c) glukózových sirupů na bázi ječmene
d) obilovin použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu

2

Korýši (korýši a výrobky nich)

3

Vejce (vejce a výrobky nich)

4

Ryby (ryby a výrobky z nich)

Ryby a výrobky z nich, kromě:
a) rybí želatiny použité jako nosič vitaminových nebo karotenoidních přípravků
b) rybí želatiny nebo vyziny použité jako čiřicí prostředek u piva a vína

5

Arašídy (podzemnice olejná a výroky z něj)

Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich

6

Sója (sójové boby)

Sójové boby a výrobky z nich, kromě:
a) zcela rafinovaného sójového oleje a tuku (1)
b) přírodní směsi tokoferolů (E306), přírodního d–alfa tokoferolu, přírodního d–alfa–tokoferol–acetátu, přírodního d–alfa–tokoferol–sukcinátu ze sóji;
c) fytosterolů a esterů fytosterolů získaných z rostlinných olejů ze sóji
d) esteru rostlinného stanolu vyrobeného ze sterolů z rostlinného oleje ze sóji

7

Mléko (mléko a výrobky z něj)

Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), kromě:
a) syrovátky použité k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu
b) laktitolu

8

Skořápkové plody (mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie)

Skořápkové plody, konkrétně: mandle (Amygdalus communis L.), lískové ořechy (Corylus avellana), vlašské ořechy (Juglans regia), kešu ořechy (Anacardium occidentale), pekanové ořechy (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), para ořechy (Bertholletia excelsa), pistácie (Pistacia vera), makadamie (Macadamia ternifolia) a výrobky z nich, kromě ořechů použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu

9

Celer (celer a výrobky z něj)

10

Hořčice (hořčice a výrobky z ní)

11

Sezam (sezamová semena a výrobky z nich)

12

Oxid siřičitý a siřičitany (oxid siřičitý a siřičitany - E220, E221, E222, E223, E224, E226, E227, E228)

Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO2 , které se propočítají pro výrobky určené k přímé spotřebě nebo ke spotřebě po rekonstituování podle pokynů výrobce

13

Vlčí bob (vlčí bob (lupina) a výrobky z něj)

14

Měkkýši (měkkýši a výrobky z nich)